ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

To homo natura είναι το απόσταγμα ενός ταξιδιού που ξεκίνησε με την ίδρυση της divinum. Διακρίναμε σύντομα την ανάγκη  να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που θα έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και την επαφή του με το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από την ασχολία δέκα χρόνων, πλέον, προσπαθούμε να είμαστε ένα μονοπάτι γνώσης αλλά και εκπαίδευσης, να μαθαίνουμε και να μεταλαμπαδεύουμε την γνώση.

Σήμερα στεγάζουμε και κάνουμε εντονότερη την προσπάθεια για γνώση, έρευνα, εξέλιξη και εκπαίδευση. Το homo natura επιστεγάζει την θέση μας ότι ο άνθρωπος ανήκει στην φύση.

Η τελειότητα και η μαγεία της φύσης έχει μια βασική αρχή, την ισορροπία. Η ισορροπία της φύσης είναι αυτή που εντάσσει τον άνθρωπο σ’ αυτή και του χαρίζει απλόχερα την γαλήνη, την τάξη και το κάλλος της. Φροντίζοντας την εξέλιξη των ειδών και τον αδιάκοπο κύκλο της ζωής.

Με την πάροδο του χρόνου ο πόθος του ανθρώπου να ζήσει ολοένα και καλύτερα, τον έκανε να χάσει το μέτρο και το εσωτερικό κέντρο του διαταράσσοντας αυτή την ισορροπία. Η πρώτη ρωγμή ήρθε την στιγμή που ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το σημείο που είναι προορισμένος να ζει, την φύση. Γεννηθήκαμε σ’ αυτήν, εξελιχθήκαμε μέσα από αυτήν και αντί να την κατανοήσουμε και να την σεβαστούμε, την απαξιώσαμε και δυστυχώς παρανοήσαμε όλα της τα μαθήματα. Ο Αριστοτέλης έλεγε:  « Όλα στην φύση είναι δοσμένα με τάξη» αυτήν την τάξη παρανοήσαμε και προσπαθήσαμε να “παρακάμψουμε”.

     Απομονώσαμε ουσίες από φυτά, αντιγράψαμε δραστικά συστατικά, αλλάξαμε χάριν ευκολίας την μορφή φυτών, πήραμε το ζαχαροκάλαμο και το κάναμε ζάχαρη. Προσπαθήσαμε να πάμε ενάντια στην φύση, βρήκαμε τρόπους να μην χαλάνε οι καρποί της (τα συντηρητικά). Αφήσαμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί και να δημιουργήσει ιδέες και σκέψεις που δεν μας αντιπροσωπεύουν ολοκληρωτικά, δίχως να ζούμε ή να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας. Τόσο το περιβάλλον όσο και οι χαρακτήρες των ανθρώπων έχασαν την αυθεντικότητα και την σταθερότητά τους.

Η σημερινή κοινωνία νοσεί ψυχικά και σωματικά, οι έρευνες λένε ότι 2 στους 3 ανθρώπους αντιμετωπίζουν είτε ένα ψυχικό είτε ένα σωματικό χρόνιο νόσημα.

To homo natura είναι μια συνέχεια της διαρκής προσπάθεια μας για εξέλιξη αλλά και επιστροφή στην κανονικότητα όπως την οραματιζόμαστε. Μια ομάδα ανθρώπων  που κατανόησαν την σημαντικότητα της φύσης και της ισορροπίας καθώς και την ανάγκη της συνεχούς αυτοβελτίωσης και ολοκλήρωσης. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη, απλά πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τον κατάλληλο τρόπο να την διοχετεύσει. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

Η προσπάθεια μας είναι μέσα από την κοινότητα του homo natura να δώσουμε το όχημα, τις γνώσεις και την δύναμη να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του, τις βαθύτερες αιτίες των σωματικών και ψυχικών παθήσεων, να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα και την συλλογιστική μας, δηλαδή τον ολιστικό τρόπο που πρέπει ο καθένα μας να αντιμετωπίζει την ζωή.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ & ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ

Μέσα από μαθήματα e- learning

Τα  online σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να λαμβάνετε το μέγιστο της εμπειρίας και τις γνώσεις με σύγχρονες μεθόδους. Μπορείτε να απολαύστε  τα σεμινάρια από όπου βρίσκεστε η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:

  • Αγοράζετε το σεμινάριο.
  • Λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης.
  • Δύο μέρες πριν το σεμινάριο θα λάβατε ένα email με το link (σύνδεσμο). Πατώντας πάνω εκεί την ημέρα και την ώρα του σεμιναρίου χωρίς καμία άλλη ενέργεια μεταφέρεστε στην τάξη. Θα βλέπετε τον εισηγητή ζωντανά θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις είτε μέσα από το μικρόφωνο σας είτε μέσω chat. Την επόμενη μέρα θα λάβετε και το βίντεο του σεμιναρίου για να μπορείτε να το ξανά δείτε και να το μελετήστε ξανά.
  • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το παρακολουθήστε το σεμινάριο online την επόμενη μέρα θα λάβετε το link για να μπορέσετε να το δείτε βιντεοσκοπημένο.
  • Στο τέλος του σεμιναρίου λαμβάνετε με email το πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και τις σημειώσεις.

Όλα μας τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα με κορυφαίες προδιαγραφές και εμπλουτίζονται συνεχώς. Εισάγουμε  όλες τις πληροφορίες και τις γνώσεις που συνεχώς στο εξωτερικό ανανεώνονται λόγο της πληθώρας των νέων ερευνών. Οι ομάδα μας συνεχώς παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Δια ζώσης σεμινάρια

Φυσικά, η προσωπική μας επαφή είναι πρωτεύων στόχος, φροντίζουμε λοιπόν όλα μας τα σεμινάρια να γίνονται και δια ζώσης. Οι μαθητές μας έχουν πάντα την ευκαιρία να επισκεφθούν τον χώρο μας και να συμμετέχουν σε κάποιο σεμινάριο ή και να γνωρίσουν τους εισηγητές μας ανταλλάσσοντας απόψεις εάν έχουν παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο εξ αποστάσεως. Δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία από το να μαθαίνει κανείς μέσα από την πράξη και να γνωρίζεις τόσο ενδιαφέροντες ανθρώπους που μέσα από την κοινότητα μας δημιουργούν σχέσεις που κρατούν, ανταλλάσσοντας σκέψεις, ιδέες, στόχους, γνώσεις και όνειρα.

Υπηρεσίες Ψυχολογίας

Σε ένα κόσμο που αλλάζει καθημερινά είναι δύσκολο να μείνουμε αναλλοίωτοι  καθώς πληθώρα σκέψεων, συναισθημάτων και πεποιθήσεων κατακλύζουν την ψυχοσύνθεσή μας. Η επαγγελματική καθοδήγηση και οι σωστές συμβουλές είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή. Η ψυχολογία είναι ο αρωγός στην καθημερινότητα για την σωστή διαχείριση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ψυχολογία είναι ο κλάδος που αποτελεί το κλειδί για να γνωρίσουμε εμάς τους ίδιους, το περιβάλλον και τους γύρω μας. Η προσωπική ανάπτυξη και η βελτίωση των δυνατοτήτων μας είναι ο προορισμός του κάθε ανθρώπου ξεπερνώντας του φόβους του και επαναφέροντας την ψυχική και σωματική υγεία. Η γαλήνη στην ζωή μας, ξεκινάει από τον εσωτερικό μας κόσμο. Το Homo natura είτε προσωπικά είτε με ομάδες προωθεί και ενισχύει τον καθένα από εμάς να γνωρίσει τον εαυτό του.

Τις ευδαίμων; Ο το μεν σώμα υγιής, την δε ψυχήν εύπορος, την δε φύσιν ευπαίδευτος.

Θαλής ο Μιλήσιος

Υπηρεσίες εναλλακτικής ιατρικής

Κανένας δεν αμφισβητεί την σύγχρονη ιατρική και ούτε τον ρόλο της. Η επιστήμη δημιούργησε στην πλειοψηφία θετικά για τον άνθρωπο επιτεύγματα. Το πρόβλημα όμως πάντα, ήταν ο άνθρωπος, με την κατάχρηση των επιτευγμάτων (φάρμακα, τεχνολογία κ.α. )
Ο εναλλακτικός τρόπος που προτείνουμε είναι η πρόληψη της ασθένειας και η δημιουργία ενός τρόπου ζωής που θα προάγει την υγεία και ευεξία, στοχεύουμε στην αιτία, στην πηγή του προβλήματος. Σώμα -συναίσθημα- νόηση το τρίπτυχο ενός υγιή οργανισμού.

Οραματιζόμαστε ένα μέλλον πιο ανθρώπινο, πιο ισορροπημένο, με ανθρώπους ευτυχείς και υγιείς. Αυτόν τον στόχο – αγωνία κάθε μέρα υπηρετούμε, αυτό μοιραζόμαστε στις συζητήσεις μας, στις εξορμήσεις μας, ο κάθε ένας άνθρωπος βάζει με τον τρόπο του το δικό του πλίνθο σε αυτό. Ο Καζαντζάκης έλεγε :
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Εάν λοιπόν, θες να συμμετέχεις, να αλλάξεις πρώτα εσένα και μετά τους άλλους, να πάρεις την ζωή στα χέρια σου, έλα στην κοινότητα μας αναζήτησε το σεμινάριο ή την υπηρεσία που σου ταιριάζει και ξεκίνα να γνωρίζεις τον εαυτό σου…

 

Δεν υπάρχει δρόμος για την ευτυχία, η ευτυχία είναι ο δρόμος.